Moment voor ontmoeting op de avond van Allerzielen

Moment voor ontmoeting op de avond van Allerzielen

Sfeervolle bijeenkomst bij Dorpskerk Hoogvliet

Op de avond van Allerzielen, jaarlijks op 2 november, wordt het leven van dierbare overledenen gevierd. In Hoogvliet is daar dit jaar voor het eerst een Lichtjesavond aan verbonden. Dit een initiatief van Edwin Smid (Uitvaartzorg Hoogvliet), Bianca en Patric Dool, vond plaats in het Stadspark tegenover de Dorpskerk, Achterweg 12 in Hoogvliet.

Hoogvliet – De avond begon om 19.00 uur met het voorlezen van een gedicht door Simone, Edwin’s dochter. Vele belangstellenden waren naar dit sfeervolle evenement gekomen. Zij maakten dankbaar gebruik van de gelegenheid om een kaarsje aan te steken ter nagedachtenis aan een overledene. Het was ook mogelijk een ballon op te laten en onder het genot van een kopje koffie met elkaar te

praten en te gedenken. De rustige muziek en de mooie avond maakten van dit geheel een ingetogen gebeurtenis die velen tot steun is geweest. De avond was rond 20.30 uur ten einde. Allerzielen is van oudsher een Katholieke viering. Op deze dag bidden de Rooms-Katholieken voor alle overledenen die nog niet in de hemel zijn. Veel Katholieken gaan op deze naar het kerkhof om hun geliefden te gedenken. Deze viering volgt op Allerheiligen, een Christelijke feestdag die jaarlijks op 1 november gehouden wordt. Hier worden alle heiligen (ruim honderdduizend) van de rooms-katholieke kerk gezamenlijk herdacht.

Sfeervolle bijeenkomst bij Dorpskerk Hoogvliet

Bericht uit de Botlek Hoogvliet van 8 november 2017

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *